luni, 31 decembrie 2007

Balul bobocilor


Capitolul V


Trecuseră câteva săptămâni în care Virgil nu o mai întâlnise pe Raluca, aproape că o şi uitase. Se făcuse ceva mai frig afară si plimbările lui nocturne se răriseră simţitor, o şansă în minus să se mai întâlnească. În plus începuse bine şcoala şi avea suficiente teme de făcut pentru a-şi lua gândul de la problemele lui obişnuite, mai ales în ultima săptămână când a trebuit să lucreze pentru prima lucrare de matematică. Profesorul Novacu, pe cât părea de bonom şi apropiat de ei, pe atât de exigent corecta. Lucrarea se anunţa una grea şi majoritatea elevilor simţeau asta. Atmosfera din timpul orelor de matematică devenea din ce în ce mai gravă cu fiecare oră care îi apropia de inevitabila „execuţie” publică. Era vineri, ultima ora de matematică înaintea lucrării de luni. Gabriel Novacu îşi începu ora ca de obicei: după prezenţă, scrise pe tabla problema de „5 minute” şi aşteptă cu un zâmbet complice ca cineva să se ofere spre a o rezolva la tablă. Problemele de „5 minute” ale profesorului Novacu erau întotdeauna probleme dificile pe care de cele mai multe ori elevii săi nu le desluşeau în cele 5 minute oferite. Însă atunci când cineva reuşea să rezolve problema acel zâmbet complice exploda în întreaga fiinţă a profesorului, care sorbea cu atâta pasiune fiecare îndoire a mâinii ce ducea la bun sfârşit demonstraţia. Recompensa pentru rezolvarea corectă era bineînţeles un 10 în catalog, însă pentru Gabriel Novacu aceste momente erau nepreţuite. Îşi dorea să găsească un elev căruia să nu mai aibă loc unde să-i pună note, cineva care să-i împărtăşească pasiunea şi entuziasmul în găsirea soluţiei unei probleme ce pare imposibilă şi astfel să-i provoace imaginaţia în conceperea de probleme cât mai ingenioase.
- Haideţi măi băieţi, că azi v-am adus o problemă ceva mai uşoară, aşa de încurajare pentru lucrare. Nu trebuie să scrieţi decât zece rânduri şi-i gata.
După cele 5 minute „regulamentare”, profesorul, puţin dezamăgit că nimeni nu intuise rezolvarea, înşiră rapid cele zece rânduri de care pomenise.
- Cine îmi rezolvă problema asta mai simplu până data viitoare primeste două puncte în plus din oficiu la lucrare. Trebuie să vă stimulez şi eu măi băieţi. Şi acum să trecem la ora noastră.
Îi scotea rând pe rând la tablă şi le dădea un exerciţiu pe care după rezolvare îl rediscuta punând în evidenţă alte metode de rezolvare, fără a le detalia foarte mult. La sfărşitul orei se opri puţin în faţa catedrei:
- Aţi înţeles măi băieţi ce am făcut ora asta? Probleme asemănătoare veţi avea şi la lucrare. O să primiţi nouă probleme să le faceţi în două ore. Vor fi pe grade de dificultate, prima problemă cea mai uşoară, iar ultima cea mai grea. Ne vedem luni la ora 8 la lucrare. Bună ziua, măi băieţi!
Ora de matematică îi epuizase pe toţi, atât emoţiile legate de prima lor lucrare cât şi modul energic al profesorului de a ţine ora, punând accent pe participarea lor, îi solicitase la maxim. Virgil deşi nu se simţea prea obosit ieşise afară să se mai răcorească. Matematica nu îl pasiona, şi nici entuziasmul lui Gabriel Novacu nu era prea molipsitor pentru el. Ştia doar că se descurca binişor şi pentru el asta era suficient. Era singur afară, pentru că Albert rămăsese să-şi copieze o temă pentru materia următoare, lucru nu îl deranja chiar deloc.
- Ha-ha! Credeai că te poţi ascunde veşnic de mine? Na că te-am găsit!
Virgil se uită nedumerit în spate şi o văzu pe Raluca. Întâlnirea îl surprinse atât de mult încât, într-o fracţiune de secundă îşi aminti ce scrisese la sfârşitul caietului de logică, iar în următoarea se înroşi la faţă, precum un rac, la gândul că Raluca ar putea afla de aculaR.
Raluca îi observă reacţia, zâmbi şi trecu pe lângă el cu alte colege de clasă, lăsându-l pe Virgil într-un ocean de gânduri şi procese de conştiinţă. Ajunsese să se urască pentru momentele lui de muţenie. Oare ce avea să creadă ea despre el? Şi de ce i-ar păsa până la urmă de ea? Aproape că o şi uitase şi el nici nu o place, deşi îl atrage. Nu, îi ajunge, tocmai s-a terminat pauza şi trebuie să se întoarcă.
Ora următoare era una plictisitoare, la care tot ce aveau de făcut era fie să scrie după o dictare monotonă sau să asculte monologurile despre istorie ale unui profesor beţiv. De această dată se nimeri să fie dictare, aşa că gândurile lui Virgil plecară departe, pe un câmp de bătălie imaginar pentru a purta propiul război. Cine era această Raluca? De ce îi păsa de ea? Ce se face dacă află de caietul de logică? Clar va trebui să rupă acea pagină de la sfarşitul caietului. Ce bine daca ar putea să scape şi de visul de acum câteva zile la fel de uşor ca de acea ultimă pagină. Sărutul din vis încă îl bântuia şi când vorbea parcă simţea mereu buzele Ralucăi peste ale lui.
În cele din urmă chinul i se curmă pentru că ora de istorie se termină şi fiind ultima oră fiecare îşi lua drumul spre casă.
Virgil mergea ca de obicei privind mai mult în pământ decât înainte şi-şi asculta propria simfonie a gândurilor, iar dacă o notă i se părea falsă îşi modifica lumea interioară în aşa fel încât totul să rezoneze din nou în armonie perfectă. Numai că acum gândurile lui erau mult prea răvăşite şi lucrarea care îl aştepta complica şi mai mult lucrurile. Ştia că trebuie să lase orice altceva deoparte şi să se concentreze numai asupra lucrării, dar judecarea noii situaţii se dovedea foarte tentantă, Raluca îl atrăgea şi îl intriga în acelaşi timp prin felul ei libertin de a fi.

joi, 29 noiembrie 2007

Balul bobocilor


Capitolul IV


Virgil devenise deja celebru pentru agenda pe care o purta tot timpul cu el şi pe care o citea oricând avea puţin timp liber. Citise cel puţin o dată toată agenda dar simţea nevoia de fiecare dată când termina să o ia de la capăt, devenise mica lui obsesie pentru că în rândurile pe care le citea se regăsea cât de puţin şi de fiecare dată când citea se autosugestiona că cel care scrisese în acea agendă îi seamănă tot mai mult.
- Ce mai faci, Virgil?
- Nu vezi? Citesc.
- Citeşti porcăria aia de când a început şcoala. Tu nu mai ai altceva de citit ? Uite îţi aduc eu Playboy. Te mai cultivi şi tu.
Cel care îl întrerupse din lectură nu era altul decât Albert Surianu. Virgil se simţi puţin stânjenit de intervenţia colegului său, mai ales că acesta încercă să-i smulgă agenda din mână.
- Lasă-mă în pace ! Am treabă acum.
- Hai, mă ! Îl iei şi tu acasă la una mică, ce dracu’, nu te omoară !
- Termină ! Doar ştii că mă scârbeşte chestia asta. Dacă asta e soluţia ta nu trebuie să fie şi a mea.
- Bine, mă, Virgil Perfectescu. Dar măcar fă-ţi şi tu o prietenă, că Ciprian ăla pe care îl tot citeşti a avut prietenă. Ia şi tu exemplu.
- Ce trebuie să facă omul ca să scape de tine ?
- Nu are ce. Ghinionul tău că suntem colegi de bancă.
- Mă laşi acum să citesc ?
Albert dădu să plece dar se răzgândi. Se aşeză lângă Virgil şi îşi scoase cărţile pentru materia următoare. Îl privea oarecum cu admiraţie pe Virgil, avea o comportare care îl făcea să pară că poate ajunge departe, se lăsa foarte puţin influenţat de cei din jur de parcă toţi s-ar sparge în tăria lui ca o figurină de porţelan în stâncile unui munte, iar alegerile pe care le făcea parcă erau dictate de o mecanică a eticii sale interioare.
- Scuze ca te deranjez iar, ai făcut tema la logică?
- Da, uite aici caietul, vezi ce înţelegi.
- Auzi? Cine e Acular?
- Este Raluca scris de la coada la cap! răspunse Virgil aproape mecanic fără să ridice ochii din agendă.
- Aha, deci „Acular etse aetsogard iiţeiv elem” este o propoziţie în care toate cuvintele sunt scrise de la coadă la cap… deci ar veni…
- Ce faci mă? se repezi Virgil luându-i caietul din mână. Uitase că la sfârşitul caietului erau scrise acele cuvinte.
- Prea târziu colega, am văzut ce scrie: Raluca este dragostea vieţii mele. Nu ştiam că ai prietenă, cine este?
- Este pentru ceva ce scriu eu acum! încercă să improvizeze Virgil dar tremuratul glasului şi înroşirea evidentă a feţei nu îl ajutau însă deloc. Nu există nici o Raluca, îmi pare rău că te dezamăgesc.
- Cum zici tu dar când încerci să spui adevărul trebuie să te mai pudrezi puţin că te-ai aprins cam mult la faţă.
Nici Virgil şi nici Albert nu au continuat discuţia. În mare parte pentru că începuseră ora. Era o oră plictisitoare în care tot ce trebuia să facă era să scrie după dictare şi să lase gândurile să zboare libere. Virgil se gândea la acea frază, nu ştia de ce a scris-o, dar după ce a scris-o se simţea mai liniştit, era confirmarea că iubeşte pe cineva chiar dacă el nu se simţea diferit faţă de cum se ştia. Era convins că cineva o va citi şi de aceea alesese să o codifice scriind cuvintele de la coadă la cap. Dar totuşi de ce a scris-o? Gândul acesta nu îi dădea pace chiar dacă pixul îşi urma cursul firesc înşirând pe foaie cuvintele dictate. Auzea cuvintele dar nu le asculta, se simţea atras de descoperirea enigmei acelei declaraţii dragoste: „Acular etse aetsogard iiţeiv elem”.
- Psst! Virgil, în pauză vorbim despre Acular, ai înţeles, nu te pot lăsa să scapi cu aşa ceva.
Virgil nu îi răspunse, ştia că aşa se va întâmpla, îl cunoştea foarte bine pe Albert. Încuviinţă încet din cap în aşa fel încât profesorul să nu se prindă şi reveni la starea lui de scrib gânditor. Îşi continuă meditaţia asupra acelor cuvinte. Ştia foarte bine cine era Raluca. O văzuse la lac în noaptea aceea şi deşi era întuneric apucase să-i vadă destul de clar trăsăturile şi nu i se păru deloc frumoasă. Şi totuşi scrisese despre ea ca e dragostea vieţii lui aproape fără să vrea, fără să-şi dea seama. El ştia foarte bine că nu putea să simtă ceva pentru acea fată stranie de la lac. De fapt nici nu merita să se gândească la ea, nu ii aducea nici un beneficiu dar ii făcea plăcere. I-ar fi plăcut să o vadă din nou.
Ora se termină şi Albert veni foarte prompt lângă Virgil.
- Aştept, spune-mi cine e, de unde e, ce face, tot!
- Stai să mă duc să-mi iau un suc.
- Nu-ţi iei nimic, să mori de sete! Îmi spui tot ca la poliţie!
- E o fată pe care am întâlnit-o într-o seara la lac când mă plimbam cu bicicleta, atâta tot.
- Aha… şi cum de a devenit dragostea vieţii tale doar într-o seară?
- Asta chiar nu ştiu, uite mă gândeam şi în timpul orei la treaba asta şi chiar nu îmi dau seama. De fapt nu simt nimic pentru ea.
- Mdeah, speram şi eu că am un motiv să te bârfesc pe la spate! şi începu să râdă. Şi chiar nu simţi nimic pentru ea?
- Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu sunt îndrăgostit de nimeni.
- Când o să te văd pe tine îndrăgostit mă duc să fac mătănii la mănăstire. Hai fugi să-ţi iei sucul. Dar dacă te mai întâlneşti cu Acular să-mi povesteşti tot, ai înţeles?
- Roger, Albert.
După cursuri Virgil plecă singur spre casă, aşa cum făcea de obicei. Lucrul care îi plăcea cel mai mult la singurătatea lui erau deliberările interioare pe diverse teme, iar atunci când mergea singur pe o stradă sau se plimba cu bicicleta putea delibera fără grijă pentru că ştia că nu va ajunge niciodată la o concluzie, iar la finalul plimbării toate discuţiile pe care le purta cu sine se înglobau în universul său interior şi erau eventual continuate cu argumente noi la următoarea plimbare. Acum Virgil îşi imagina că este faţă în faţă cu Raluca şi încerca să creeze dialoguri cu ea pe diferite teme. Fără să-şi dea seama în mintea lui se năştea o nouă Raluca, pentru care inventa el replicile şi reacţiile ca un adevărat regizor şi de fiecare dată când şirul replicilor mergea într-o direcţie fără ieşire sau care nu-i convenea „regizorului” relua discuţia de la capăt modificând acolo unde era cazul. Astfel Virgil a aflat că Raluca era cu doi ani mai mare ca el şi era venită de curând în oraş. Fantezia lui a mers mai departe şi a creat şi un alt prenume pentru Raluca, pe care o chema şi Angela. Părinţii ei erau despărţiţi şi ea locuia cu mama ei. Nu avea nici un frate sau soră dar se înţelegea foarte bine cu o verişoară care era tot singură la părinţi şi pe care o iubea ca pe o soră.
Procesul acesta de „cunoaştere” a Ralucăi ar mai fi durat dacă Virgil nu s-ar fi trezit în faţa uşii care îl despărţea de „acasă”. Aşa că discuţiile sale s-au îndosariat şi au fost puse la arhivă pentru a fi reluate mai târziu cu aceeaşi pasiune de a substitui realitatea prin imaginaţie.

miercuri, 28 noiembrie 2007

Balul bobocilor


Capitolul III


Trecuseră câteva săptămâni de la întâlnirea de la lac şi Virgil aproape că uitase acest episod scurt al vieţii sale. Temele şi cititul îl ţinuseră în casă destul de mult timp şi de aceea în ultima vreme nu mai ajunsese la lacul care îl fascina atât de mult. Era sâmbăta şi Virgil îşi impusese să iasă afară să se plimbe. Stătuse prea mult între aceiaşi pereţi încât le învăţase toate contururile. Era seara, perioada lui preferata din zi, aşa că îşi luă bicicleta şi începu să se plimbe prin apropierea blocului unde locuia depărtându-se puţin câte puţin până când acesta se pierdu în spatele altor blocuri şi case.
- Virgil, stai puţin!
Se opri şi se uită înapoi dar nu recunoscu silueta feminină care venea spre el. Când se apropie suficient de mult îşi dădu seama că era Raluca. Nu şi-ar fi dorit altceva decât să plece de acolo ca şi cum nu ar fi întâlnit-o niciodată, iar persoana care l-a strigat nu a făcut decât o glumă proastă strigându-l, sau l-a confundat cu altcineva. Dar Raluca ajunsese suficient de aproape încât nu mai putea apela la această soluţie salvatoare.
- Da, m-ai strigat?
- Da! răspunse cu un zâmbet adorabil care însă nu avusese nici un efect asupra lui Virgil. Prima dată nu am fost sigură că eşti tu dar până la urmă am recunoscut bicicleta. Te superi dacă vin şi eu la plimbare?
Virgil se uita la Raluca de parcă ar fi aşteptat prima ocazie să spele putina. Totuşi îl anima puţină curiozitate care îl indemna să afle ce se află în spatele acestei priviri de copil.
- Am cum să te opresc să nu vii?
- N-ai nici o şansă! decretă Raluca de parcă ar fi dat un verdict. Hai că vin repede. Să ştii că eu locuiesc prin apropiere.
O urmări cu privirea până dispăru în curtea unei case din apropiere. Dintr-o dată începu să simtă o nervozitate interioară, voia să fie el însuşi dar ştia că nu va putea. Ştia că prezenţa Ralucăi îl va intimida din simplul motiv că nu o cunoştea. Dacă ar fi considerat-o frumoasă ar fi avut un motiv în plus de nervozitate. I-ar fi plăcut să mai stea să se auto-analizeze dar Raluca îşi făcu apariţia şi trebuia să se pregătească să reia plimbarea.
- Gata, m-am întors.
- Unde vrei să mergem?
- Mergem unde vrei tu, tocmai m-ai scos la o întâlnire, improvizează şi tu.
Voia să riposteze dar mintea lui părea vidă, toate cuvintele i se păreau serbede şi nimic nu părea să exprime ceea ce voia sa spună. Porni încet înainte, fără să spună încotro.
- Cum de eşti aşa tăcut?
- Poate nu am chef de vorbă.
- Mda, dar nu te plictiseşti să pedalezi aşa de unul singur, fără să vorbeşti cu nimeni?
- Dacă m-ar fi deranjat m-aş mai fi plimbat singur?
Virgil se simţea oarecum încolţit de curiozitatea Ralucăi, el era prin definiţie singur, se simţea bine în felul asta, de ce ar vrea să-l facă să se simtă vinovat pentru că alegea izolarea?
- Pun pariu că te întrec! încercă Raluca să destindă atmosfera printr-o glumă copilărească.
- N-ai decât, dar o să alergi singură.
- Am ieşit cu tine la plimbare aşa că nu te părăsesc. Dar tu ce zodie eşti?
- Capricorn, de ce?
- Păi eu sunt săgetător şi voiam să văd dacă ne potrivim.
Şi zâmbi scurt. După care urmă iar o perioadă de tăcere în care nu se auzeau decât bicicletele şi maşinile care treceau pe şosea.
- Hai să ne luăm la întrecere, vrei?
- Nu!
- Dacă nu ai spirit de competiţie mă tem că nu mă voi căsători cu tine.
- Nicio pierdere, oricum nu aveam de gând să mă însor.
- Păcat, ai fi fost un soţ minunat, nu spui nimic, nu ceri nimic şi accepţi orice.
Din nou cel mai bun răspuns pe care putu Virgil să-l dea era tăcerea. Era limba pe care o ştia cel mai bine şi pe care o adusese la perfecţiune.
- Auzi Virgil?
- Da, aud.
- Hai să mergem la lac, vrei?
- Bine.
Răspunsese aproape fără să aibă nici o reacţie, ghemul din stomac nu-i dădea pace, simţea nevoia să spună mai mult dar ideile i se spulberaseră complet în minte. Cu siguranţă lacul îi va împrumuta puţin din liniştea şi calmul său.
- Hai că am ajuns, uite banca aia, putem să stăm acolo.
Din nou Virgil nu a avut nici o obiecţie.
- Ce bine, uite, se vede şi luna de aici.
Se aşezaseră unul lângă celălalt pe bancă cu bicicletele sprijinite de-o parte şi de alta a băncii. Iniţial Virgil se aşezase asigurându-şi o distanţă confortabilă faţă de Raluca. Dar fără să-şi dea seama se trezi că este atins de capul fetei care căuta sprijin pe umărul său.
- Hmm, ce bine e!
Ştia că trebuie să reacţioneze într-un fel. Ar fi vrut să plece, să se întoarcă în camera pe care o ştia atât de bine, dar până să ia această decizie mâinile lui, cu care voia să o îndepărteze pe Raluca, l-au trădat cuprinzând-o de umeri şi mijloc.
- Măi, eu văd că ţie îţi cam place de mine.

marți, 27 noiembrie 2007

Balul bobocilor


Capitolul II


Virgil ajunse acasă foarte târziu, mai mult se plimbase prin parc, se simţea singur şi îi plăcea să fie astfel. Suferea de o tristeţe solitară care ajunsese o necesitate. De mic obişnuia să-şi petreacă timpul singur, toate jocurile copilăriei le degusta de unul singur interpretând pe rând rolurile tuturor jucătorilor necesari jocului. Mai târziu, la şcoală a avut probleme de integrare în colectiv, prefera să nu-şi facă prieteni, conştient fiind că nimeni nu-l va putea înţelege mai bine ca el. El era propriul judecător şi avocat şi asta îi era de ajuns. Zâmbea puţin, aproape deloc, citea foarte mult, în unele vacanţe stătea zile fără să facă altceva decât să citească. Făcea aproape orice însemna izolare de cei din jur, uneori fugea de cei care îl cunoşteau, îl oboseau cu întrebări la care găsea cu greutate răspunsul dorit la timp. Cel mai des era întrebat „Ce mai faci?” la care de obicei răspundea cu un searbăd „Bine”. Într-o zi cineva l-a întrebat:
„- Măi, Virgile, de ce eşti tu aşa izolat? Uite noi aici vorbim, ne simţim bine, spunem bancuri, vino şi tu încoace, nu o să te muşcăm.”
Nu a încercat să-i răspundă, doar i-a spus „Poate altă dată. Nu murim noi mâine”. Uneori îi plăcea să asiste la discuţiile colegilor, dar niciodată nu intervenea, nu credea că ideile lui vor fi luate în seamă de colegi. Îi mai plăcea foarte mult să scrie, nu ştia dacă scrie bine, dar nu înceta niciodată să facă acest lucru. Plimbările, de obicei, erau momente în care îşi limpezea gândurile, după fiecare plimbare devenea mai senin, însă de această dată plimbarea care durase destul de mult nu-i limpezise nici un gând şi în plus trebuia să se întoarcă acasă la alte probleme. Pentru el familia era doar o sursă de probleme psihologice, îl trăgea înapoi, îi ocupa timpul de meditaţie asupra problemelor sale extrafamiliale.
Deja se întunecase şi mama lui începuse să-şi facă griji şi el ştia asta, îşi ura părinţii pentru grija exagerată pe care i-o purtau, îi mărgineau astfel libertatea de exprimare, pe care de altfel nu şi-o putea câştiga în lupta cu sine.
- Pe unde ai umblat, măi, copile?
- Pe aici, prin oraş.
- Iar te-ai plimbat de unul singur toată ziua?
- Da.
- N-am mai văzut asemenea copil, trebuie să-i scoţi vorba cu cleştele din gură. Când te-oi însura, ce s-o face nevastă-ta cu tine aşa mutulache?
- Se duce la altul … nu ştii că eu nu mă însor ?
- Hai gata, du-te de te schimbă, fă-ţi un duş şi vino să mănânci şi tu ceva, o să te îmbolnăveşti, stai aşa toată ziua fără pic de mâncare.
Plecă fără să se grăbească, se dezbrăcă roboticeşte, nu se gândea la ceea ce face sau ce urma să facă, era foarte absorbit de anticiparea continuării discuţiei începute cu mama sa. Această stare se prelungi şi în timpul duşului pe care îl termină foarte repede. Se şterse repede ca absolvit de un păcat şi plecă la bucătărie să mănânce. Mâncă foarte repede, fără să spună vreun cuvânt şi se pregăti să se ridice de la masă.
- Gata, pleci? Nu mai stai deloc să vorbim şi noi? Eu habar nu am că trăieşti în casa asta, ai venit şi ai şi plecat, ca dracu’ de tămâie.
- Lasă-mă, mamă, că sunt obosit acum.
- Aşa faci mereu, mă tratezi de parcă nu sunt maică-ta.
Nu încercă să riposteze, plecă privirea în jos, spuse un slab „îmi pare rău” şi se stinse încet precum acel „îmi pare rău” aşezându-se aproape absent pe scaun, şi din nou acea tăcere de mormânt.
- Şi cum a fost la şcoală? Cum ţi s-a părut domnul diriginte?
- A fost bine, cum să fie.
Virgil, datorită timidităţii sale căpătase această imposibilitate de comunicare, chiar dacă ar fi vrut să-i spună mamei sale tot sufletul său nu ar fi putut să-i spună nici măcar un grăunte de praf din acea lume. Începuse să simtă acest handicap, dar acum nu mai putea face nimic, trebuia să se accepte aşa cum devenise. De aceea evita discuţiile, îl făceau să-şi simtă incapacitatea de a comunica simţămintele sale. Cei care nu-l cunoşteau simţeau din partea lui o puternică aversiune, întotdeauna răspunsurile lui erau evazive, era un singuratic, familia sa deja se obişnuise cu tristeţea lui. Când era mai mic părinţii lui au încercat să-l ducă la un psiholog, doctorul le-a spus că este din cauza vârstei şi că în timp se va schimba, dar Virgil continua să-şi construiască un zid în jurul său sperând că nimeni nu-l va sparge.
Tatăl său era plecat de acasă, trebuia să conducă un convoi militar NATO din Kosovo, de fapt să asigure paza transportului. Deodată Virgil se ridică de pe scaun foarte hotărât:
- Sărut mâna pentru masă!
- Să-ţi fie de bine! Unde pleci acum?
- Mă duc să mă plimb cu bicicleta, poate trec şi pe la Albert, nu ştiu.
- Bine, distracţie plăcută. Ai grijă la maşini.
Şi aceasta fusese toată discuţia celor doi în acea zi, şi fiecare zi era la fel, singurătatea devenea principala activitate şi pentru mama lui Virgil, care trebuia să-şi umple timpul cu diferite lucruri mărunte în timp ce soţul ei era plecat de acasă din cauza serviciului. Alexandra Manolache era o persoană foarte veselă, în copilăria ei nu ştiuse niciodată ce este singurătatea, avea un suflet de copil deşi era la vârsta maturităţii. Îi plăcea să se alinte foarte mult în preajma soţului ei pe care îl iubea foarte mult. Poate că datorită ei iubirea lor încă ardea ca la doi tineri îndrăgostiţi. Într-o zi Walter, soţul ei, o întrebă pe Alexandra: „De ce mă iubeşti tu aşa de mult?”, atunci, Alexandra, ca un copil care sare de gâtul tatălui să-l pupe pentru că i-a adus bomboane, se ridică foarte vioi de pe pat şi sărutându-l îi răspunse: „Dacă noi parcă nici nu avem copil în casă, eu pe cine să iubesc? Pe altul? Nu! Dacă nu mă mai vrei plec în lume, dar pe altul n-am să iubesc.” şi toate acestea le spusese cu un zâmbet seducător care ascundea foarte bine, sub izul său adolescentin, vârsta fizică. Singurul pe care nu-l putea fermeca prin felul ei de a fi era fiul lor, veselia ei se lovea ca de blindajul unui tanc rusesc în tristeţea parcă fără margini a singurătăţii lui Virgil. Nu-l putea înţelege, îl simţea foarte diferit faţă de ea, uneori chiar ciudat.
Deşi era întuneric afară, Virgil se obişnuise cu astfel de ieşiri nocturne, era tot o manifestare a singurătăţii firii sale. Plimbarea lui dură doar câteva minute după care se plictisi, nu avea de ce să se plimbe, nu avea nimic de gândit, nimic de lăsat în urmă. Totuşi nu se duse acasă, îşi aminti că în copilărie obişnuia să se ducă pe malul lacului unde rămânea ore întregi pe câte o bancă şi privea unduirile liniştite ale apei în bătaia uşoară a vântului. Era convins că seara lacul se vedea foarte plăcut în lumina palidă a becurilor aprinse în jurul său. Ajunse acolo, îşi sprijini bicicleta de o bancă pe care se şi aşeză, lacul îl privea din adâncimea lui întunecată.
- Îţi place să priveşti lacul?
- E liniştit. E linişte.
- Mda. Cum te cheamă? Eu sunt Raluca.
- Lasă-mă în pace! N-ai altceva de făcut? Eu n-am nevoie de tine, am nevoie de linişte.
- Spune-mi numele tău şi te las în pace.
- Nu vreau.
Se ridică de pe bancă foarte rapid, îşi luă bicicleta şi lăsă în urmă atât lacul cât şi persoana care îl privea foarte uimită, nu se aşteptase la o asemenea replică atât de calmă dar tăietoare în acelaşi timp. Aceasta era încă una dintre calităţile lui Virgil, nu trebuia să ridice tonul vocii pentru ca cineva să-i simtă supărarea.
Îl uimise această plimbare de seară, de ce tocmai la lac, locul lui din copilărie, cine se credea fata aceea de îl întrebase cum îl cheamă? Oare numele contează, o etichetă ştearsă de timp? Acum avea la ce să se gândească, pedala destul de repede dar i se părea că merge încet, gândurile i-o luau înainte dar ştia că le va prinde din urmă. Se lăsă dus uşor în acest dans al sufletului, se alerga pe sine. La un moment dat obosi, fără să-şi dea seama ajunse din nou la lac. Trezindu-se ca dintr-o beţie observă că acea fată încă nu plecase, stătea liniştită pe banca pe care stătuse el şi arunca din când în când câte o pietricică încercând să o facă pe aceasta să sară de cât mai multe ori pe suprafaţa apei. Opri brusc bicicleta şi roţile alunecară scoţând un zgomot destul de strident în liniştea nopţii.
- Te-ai întors? Ştiam eu că m-ai uitat aici, nu reuşeam să-mi dau seama de ce nu am plecat până acum de aici, mă uitaseşi tu.
- Nu, nu te-am uitat, eşti proastă şi d-aia nu ţi-ai dat seama.
- Te-ai aştepta să mă supăr, nu? Uite că nu mă supăr, mă! Acum suntem doi ciudaţi! Aşa că ne potrivim. Dar spune-mi cum te cheamă.
- Nu vreau.
Din nou se urcă pe bicicletă şi se pregăti să plece.
- Aşa îţi iei tu la revedere? Cu „nu vreau”? Atunci „nici eu nu vreau”!
- Nici nu ţi-a cerut cineva ceva.
- Ştii tu, mă? Poate mi-a cerut cineva să-ţi sucesc minţile şi să te înec în lac.
- Prostii.
- Poate, dar tu nu vei afla niciodată asta pentru că vei pleca acum şi nu mă vei mai vedea niciodată. Hai mă, spune-mi cum te cheamă, te rog!
- Dacă-ţi spun, mă laşi în pace?
- Da.
- Virgil.
- Nu mă minţi, nu?
- Ce-aş câştiga?
- Mersi, eşti un dulce!
Virgil aşteptă o vreme şi văzând că Raluca nu mai spunea nimic îşi îndreptă bicicleta spre aleea care ducea la ieşirea din parc, se pregăti să plece zâmbi uşor, abia vizibil, spuse un „Nu vreau” şi plecă. În urma sa auzi un râs cristalin şi pe fată strigând „nici eu nu vreau, Virgil!”. Plecă încet, fără să se grăbească. Era mulţumit de întâmplare, era mulţumit de el, de spontaneitatea lui, nu a avut când să anticipeze situaţia şi cu toate astea a reacţionat aşa cum i se părea lui corect să reacţioneze şi asta îl făcea fericit, îi dădea mulţumire şi încredere în sine.
Virgil ajunse în sfârşit acasă. Alexandra îl aştepta, ca de obicei, cu o cană de ciocolată caldă.
- Gata plimbarea?
- Da! Am venit până la urmă şi acasă.
- Ai trecut pe la Albert?
- N-am mai trecut, m-am plimbat pe la lac.
- Era cineva la pescuit?
- Nu! şi Virgil zâmbi puţin.
- Hai să te pup că mă duc să mă culc. Să te culci şi tu că mâine te duci la şcoala de dimineaţă.
- Bine, mamă.
Îşi aminti de agendă, se duse în camera lui şi o luă la bucătărie ca să mai citească din ea în timp ce bea ciocolata. O deschise şi începu să citească. După ce termină cana de ciocolată se duse la culcare. Încerca să adoarmă dar gândul îi era la fata de la lac, la Raluca. Stătea pe întuneric cu ochii deschişi privind în gol spre tavan. Încet încet gândurile începură să-şi piardă consistenţa, deveniseră ca un delir, respiraţia mai grea şi sacadată şi Virgil adormi. Ultimul său gând se oprise în rândurile agendei, ultimul paragraf pe care îl citise:
„Mă simt ca un idiot care iubeşte o stană de piatră. Nimic din ce fac nu te mişcă, ce trebuie să fac să-mi acorzi puţină afecţiune? Nu vezi cum sufletul meu se stinge la picioarele tale iar tu continui să-l calci în picioare?”

luni, 26 noiembrie 2007

Balul bobocilor


Capitolul 1



„Ţin acum lângă mine singurul lucru care îmi aduce aminte de o iubire pierdută în întunecimea trecutului, un iepure de pluş care cu greu mai păstrează parfumul lui de odinioară, atât de unic. Şi-mi aduc aminte cum a început totul, viaţa din liceu, viaţa mea din familie şi parcă aş vrea ca totul să mi se întoarcă acasă. Ce viaţă tristă am.”
- A cui este agenda asta?
- Nu e a ta?
- Nu, am găsit-o aici în bancă.
- Poate că este a celor care au terminat. A cui scrie că este?
- Pravilă Ciprian. Îl cunoşti?
- Nu. Las-o dracu’ şi hai că ne aşteaptă dirigu’.
„Privesc, din centrul camerei mele, pe tavan şi parcă văd unduirile ei în vâlvătaia lumânării, de fapt în umbrele de pe tavan. Mi-e dor de ea. Aş vrea să fie acum lângă mine. Unde eşti iubirea vieţii mele?”
Iată că a sosit şi prima zi de şcoală, după o lungă vacanţă de vară absolvenţii şcolii generale au intrat astăzi în rândurile liceenilor. Toţi erau cu o privire gravă, plini de emoţii, cei mai mulţi cu flori pentru diriginţi. Doi dintre aceştia erau doi foşti colegi de generală, Albert Surianu şi Virgil Manolache, acum colegi de clasă la liceu. Cei doi încercau să-şi găsească cele mai bune bănci înainte ca dirigintele împreună cu clasa să intre în sala de clasă. Încercaseră în mai multe săli dar nicăieri nu reuşiseră să descopere scris pe uşă CLASA A IX-A C. Dirigintele îi cunoştea pe cei doi, ca de altfel pe aproape toţi colegii lor, şi îi rugase să vină la careul de început pentru a mai discuta câte ceva cu ei despre ce vor face în acel an. Dirigintele lor era Gabriel Novacu, om destul de bătrân dar care îşi ascundea foarte bine vârsta prin vigoarea care îl caracteriza atât fizic cât şi psihic. Careul deja începuse şi cei din primele rânduri erau deja atenţi la vorbele directorului.
- Măi băieţi, aveţi emoţii? începu d-l Novacu să-i întrebe pe elevii săi.
- Puţin.
- Nu aveţi de ce măi băieţi. La liceu trebuie să respectaţi câteva reguli şi să-i învăţaţi pe profesori. După aia e floare la urechea fetei ăleia frumoase de acolo. Hai măi băieţi fiţi bărbaţi, iete pe ăla, mai are un pic şi rupe florile de tremurat. Cărţi aveţi?
- Nu ştim domnule diriginte, nu ne cunoaştem între noi.
- Cum măi băieţi, cum aşa! Păi eu când am venit la liceu cunoşteam pe toată lumea, îi ştiam şi pe ăia de-a XII-a. Nu cunoaşteţi voi fetele de-a IX-a?
- Mai cunoaştem noi, dar nu ştim pe toată lumea.
- Avem măi băieţi fete frumoase în clasă? Madam Buză aşa zicea, cică „nea Gabriel a dat norocul peste mata, ai o grămadă de fete în clasă.” Voi câţi băieţi sunteţi?
- Cred că suntem cincisprezece.
- Hai că a terminat şi dom’ director. Hai că mergem în a treia clasă de sus, vedeţi că are uşa crăpată pe mijloc, a vrut un bou să iasă pe acolo şi nu scria pe uşă „Trage”, şi nu a ştiut amărâtul. Clasa a IX-a C haideţi toţi în clasa a treia de sus, ne vedem acolo peste un sfert de oră.
Gabriel Novacu era profesor de matematică, dar reuşea de multe ori să-şi surprindă colegii săi prin activităţile sale nu întotdeauna legate de domeniul său. Îi plăcea foarte mult să citească, să se plimbe seara dar în primul rând să joace şah, era jocul său preferat.
Virgil Manolache păstrase agenda găsită şi începuse să o răsfoiască din nou din cauza lipsei de alte preocupări. Citea rând cu rând fără pic de ruşine faţă de ceilalţi sau faţă de sine că pătrundea în intimitatea unei persoane necunoscute.
Abia după trei sferturi de oră dirigintele lor sosi, era îmbrăcat la costum, în fiecare an venea în prima zi de şcoală cu un costum nou pe care reuşea să-l tocească până la sfârşitul anului, cu nişte pantofi foarte bine lustruiţi, cravata legată printr-un nod mic şi bine aranjat, probabil că petrecuse cel puţin câteva ore pentru a-şi pregăti hainele şi încălţămintea. Părea o persoană foarte meticuloasă dar fără însă a pierde timpul în amănunte neesenţiale.
- Mă scuzaţi măi băieţi, dar a trebuit să mă cert cu dom’ director, aşa discutăm noi, ca doi oameni inteligenţi. Mă bucur să vă văd, sunt sigur că şi voi la fel. După cum vă imaginaţi voi şi după cum aţi auzit de la părinţii care au pus pile să vă fiu profesor, eu sunt Gabriel Novacu, sunt dirigintele vostru şi vom face matematica de acum încolo împreună, cel puţin majoritatea. Ştiu că prin liceu mi se mai spune şi Baba Novac, dar aş prefera să nu apelaţi la acest, hai să-i spun diminutiv. Nu-mi place să văd absenţe în catalog, aşa că vă rog să faceţi în aşa fel încât să nu apară prea multe. Temele pe care le dau vreau să le rezolvaţi, nu vă oblig să le faceţi dar vă vor ajuta să înţelegeţi materia şi să luaţi note mari. Orice probleme aveţi mă puteţi întreba. Pentru cei „interesaţi” vă spun că nu dau meditaţii acasă, tot ce aveţi nevoie să vă predau o voi face la scoală. Dacă sunt destui interesaţi putem organiza un cerc de matematică. Bun… şi acum să vă cunosc şi eu pe dumneavoastră. Am să vă rog să-mi spuneţi fiecare numele şi dacă aveţi rezultate lăudabile să vă lăudaţi.
Îi asculta pe fiecare în parte cu multă grijă şi uneori îi întreba de părinţi dacă au fost elevii lui, îi privea adânc în ochi şi încerca la fiecare să ghicească geniul. Cei treizeci şi şase de ani în învăţământ îl învăţaseră să ghicească dintr-o privire tot sufletul unui adolescent.
- Domnu’ Manolache, este interesantă lectura dumneata?
- Mă scuzaţi.
- În agendă se scrie, nu se citeşte, înseamnă că aia ori nu este agenda ta ori ţi-e dor de vremuri trecute, dar asta este treaba dumneata. Pe viitor o să vă rog să încetaţi orice activitate adiacentă în timpul orelor de curs, cel puţin la matematică, la restul vă priveşte mai mult pe voi. Acum pentru că ştiu şi eu cine o să mă înjure pe stradă, cred că am terminat pe ziua de azi. Sunteţi liberi!
Plecaseră toţi, fiecare cu un grup mic de cunoscuţi, făceau multă gălăgie, întâlnirea cu noul diriginte îi uimise puţin. Virgil se retrase la umbra unui nuc şi sprijinindu-se de trunchiul său redeschise agenda şi începu să citească aţâţat de o curiozitate aproape feminină. Citi astfel preţ de câteva ore. Se gândi să-l caute pe acest Pravilă Ciprian, din agenda căruia citea. Ar fi vrut să-l întâlnească, să-l cunoască, să-i vorbească, era eroul din jurnal, ca eroul unui roman de dragoste, doar că pe primul putea să-l vadă, să ia contactul direct cu el.

duminică, 25 noiembrie 2007

Monodialoguri...


- Auzi? Tu ai încredere în mine?
- Nu...
- ... poţi să-mi spui de ce nu?
- Pentru că pari de încredere...
- ... şi dacă aş fi fost altfel ai fi avut încredere în mine
- Da, aş fi avut încredere că mă vei dezamăgi. Iar tu nu mi-ai fi înşelat încrederea.
- ... dar doar pentru tine, datorită ţie sunt perfect!
- N-am să cred în perfecţiunea ta... m-ar durea prea mult să te găsesc imperfect.
- ... dar meriţi să fii fericită şi nimeni nu ar lupta mai mult ca mine să te facă fericită.
- Da, ştiu că ai lupta, dar vezi tu, eu am nevoie de cineva care să mă facă fericită fără să fie nevoie să lupte pentru asta.
- ... cum de îţi e aşa de uşor?
- Nu-mi e uşor... dar nefericirea mea mă costă mai mult decât fericirea ta, iar sacrificiul ăsta nu am să-l fac.
- ... deci nu mă... iubeşti... niciun pic?
- Iubirea nu există cu jumătate de măsură. Ori iubeşti ori nu.
- ... am înţeles... ne vom mai vedea vreodată?
- Depinde cât de mult esti dispus să-ţi frângi inima.
- ... deja mă doare mult prea mult.
- Îmi pare rău dar alinare nu am de unde-ţi oferi.
- ... îţi va fi dor de mine?
- Absolut, ai un suflet prea cald că să nu ţi se simtă lipsa, dar nu voi veni niciodată să te caut.
- ... mda, tu ştii să te resemnezi, eu încă nu am învăţat asta.
- Vei învăţa... de nevoie vei învăţa.



Anouk - Lost

If roses are meant to be red
And violets to be blue
Why isn't my heart meant for you

My hands longing to touch you
But I can barely breathe
Starry eyes that make me melt
Right in front of me

Lost in this world
I even get lost in this song
And when the lights go down
That is where I'll be found

This music's irresistible
Your voice makes my skin crawl
Innocent and pure
I guess you heard it all before

Mister Inaccessible
Will this ever change
One thing that remains the same
You're still a picture in a frame

Lost in this world
I even get lost in this song
And when the lights go down
That is where I'll be found

I get lost in this world
I get lost in your eyes
And when the lights go down
That's where I'll be found
Yeah yeah

...lost in this world
I get lost in your eyes
So when the lights go down
Am I the only one
Ooh

vineri, 23 noiembrie 2007

Numarul 82



Endless Zone - Pleaca

(Feat. Central BPM)


E un destin pentru fiecare dintre noi
Accept sau nu, sunt eu, e doar al meu
Poate si eu gresesc, poate si eu ranesc
Sunt eu, accepta-ma caci nu ezit sa-ti spun
Imi pare rau

Cine ar putea sa caute-n trecut
Sa vada ce vise am avut
Am plans, am ras, am suferit
Am fost iubit sau poate nedorit

Un vis ciudat m-a cuprins intr-o zi
Si parca vad cum ma zbat intre mortii cei vii
Gata, s-a terminat, nu pot sa cred si oare ce sa fac?
Pleaca, stiu ca visez
Traiesc, sunt eu si n-am sa fiu ce crezi
Pleaca, e tot ce imi doresc,
Eu pot sa lupt si am sa-ti dovedesc

miercuri, 21 noiembrie 2007

Don't say much when you can say enough...


Within Temptation - Restless

She embraced, with a smile,
as she opened the door.
A cold wind blows,
it puts a chill into her heart.

You have taken away the trust,
you're the ghost haunting through her heart.
Past and present are one in her head,
you're the ghost haunting through her heart.

Take my hand as I wander through,
all of my life I gave to you.
Take my hand as I wander through,
all of my love I gave to you.

You have taken away the trust,
you're the ghost haunting through her heart.
Past and present are one in her head,
you're the ghost haunting through her heart.

Take my hand as I wander through,
All of my life I gave to you.
Take my hand as I wander through,
All of my love I gave to you.

marți, 20 noiembrie 2007

Numarul 80


Câte moduri plăcute de a încheia o zi de căcat pot exista? M-aş putea gândi la câteva dar cine se mai oboseşte să le numere când există atât de multe moduri de a transforma o zi plăcută într-una de căcat...

Se spune că şoferii şi programatorii înjură cel mai bine. Dar programatorii cu permis de conducere? Să ne uităm puţin în jurul nostru... putem identifica destul de multe bug-uri în lumea "programată" de Dumnezeu. Îmi cam pot imagina cât de mult a înjurat Dumnezeu... încât în a şaptea zi şi-a pierdut glasul. Voi de unde credeţi că a apărut iadul?

Deci noi trăim într-o lume de cacao pentru că "ala invizibilu' dă sus" n-a ştiut să-şi definească o amărâtă de gramatică...

Şi acum că am terminat cu glumele de autobază să-mi scriu şi eu blog entry-ul care aşteaptă de ceva vreme să-şi spună cuvântul.

S-au făcut 14 zile, 14 zile din altă viaţă. Viaţă care ar părea simplă dacă n-ar fi presărată cu toate mirodeniile mondene pe care mi le-am băgat pe gât cu inconştienţă şi naivitate infantilă. Nimănui nu-i pasă suficient de mult... şi oricât aş încerca să mă autosugestionez că este altfel, sfârşesc prin a număra pe câteva degete câteva persoane păsătoare. Până la următoarea dezamăgire când mai înregistrez vreo lipsă la recensământ. Viaţa este frumoasă cu sare, piper, alcool şi colesterol... numai dacă nu eşti stricat la burtă. Am obosit să tot rămân blocat în propriile-mi clişee psihologice... să mi se deschidă numai uşile pe care nu vreau să intru... să aştept ca prostul în faţa uşilor pe care aş vrea să le deschid dar pe care totuşi le admir până vine altul care se bagă în faţă şi intră fără măcar să ciocăne... WTF m-am săturtat de 41 care e plin mereu, m-am săturat de mutre acre, M-AM SĂTURAT... după doar 14 zile...

Da, cu tine vorbesc! Beleşte-ţi bine ochii la lumea în care trăieşti cât încă nu ţi-ai pierdut vederea. Şi lasă-i să viseze pe ăia care care nu sunt în rahat aşa mare ca tine...

Teddies don't hug back... and that's a fact! Don't pretend the other way around!

joi, 8 noiembrie 2007

Inapoi in lumea reala...


Tocmai a trecut, ca strecurată printre degete, o săptămână de când m-am întors în ţară... au ajuns şi vederile... Nu pot să spun nici că-mi pare rău şi nici bine că m-am întors. Probabil că am îmbătrânit suficient de mult pentru a rămâne în urma timpului şi să nu realizez schimbările din ultima vreme care s-au succedat cu ceva rapiditate şi încă nu conştientizez că m-am întors în Romanica. Ţara asta e mult prea eternă şi prea fascinantă pentru un popor atât de imbecil, dar la asta revenim mai târziu :).

Faptul că am stat o lună de zile în Paris m-a făcut să mă gândesc la multe lucruri. N-am să fiu acum snob spunând cât de civilizaţi sunt cei de acolo faţă de noi şi ce de căcat e la noi. Şi eu fac parte din acest „noi” şi simplul fapt că am capacitatea de a observa asta nu mă ridică mai presus, rămân în aceeaşi cocină. O să spun doar că cei de acolo dau mult mai muţi bani pe pielea lor decât noi pe a noastră, cu tot ce implică asta.

Ziua plecării din Franţa a fost şi prima zi în care mi-a fost ruşine că sunt român! Mi-aş fi dorit să mă pot transforma instant în cu totul altceva numai vorbitor nativ de română nu. În aeroport, aşteptând îmbarcarea puteam distinge cu uşurinţă românaşii, şi nu prin trăsături pozitive, ci prin faptul că au paporniţele cele mai mari, vorbesc în gura mare şi se îmbracă cu mult prost-gust. Mă mir că nu am văzut pe nimeni în „trening” alb şi cu ochelari de soare înfipţi în gelul din freza ţepi cu vârfurile vopsite cu spray. Ce e drept, am văzut un conaţional de etnie mai colorată la pantofi de lac + sacou alb Armani + tricou negru cu abţibilduri pe el. Adică băiat „gigea”, „plin” de bani dar care zboară cu Tarom la clasa economic sau care îşi dă cu parfum de 1000 de euro dar nu se spală. Şi, dacă ego-ul unui asemenea dobitoc este alimentat de o stare financiară peste medie, deja nu-şi mai încape în tricoul mulat şi trebuie să debordeze de snobism de clasă. Cât de mult balcanism poate încăpea într-un asemenea animal? În societatea noastră s-au răsturnat atât de mult sistemele de valori încât astfel de fenomene să nu fie sacţionate de opinia publică şi în cele din urmă împinse spre extincţie?

Apropo, după aterizarea pe Otopeni, în avion, chiar mă aşteptam ca cineva să spună: „Deschideţi şi la spate!”...

Dar totuşi să păstrăm un ton pozitiv, căci cei care se întristează des trăiesc mai puţin şi fac şi riduri. Azi este ziua sfinţilor Mihail şi Gavril, prilej de petrecere şi voie bună. Să uităm deci de „improvizitivismul” nostru de „peticişti”, de probleme existenţiale şi să ne bucurăm de o nouă zi de toamnă în mijlocul poporului nostru de legende şi eroi nemuritori.





Legendă:

improvizitivism – trăsătură de personalitate caracterizată prin apelarea la improvizaţii în orice problemă ce necesită o soluţie concretă

peticist – persoană care aplică petice pentru a repara obiecte cu defect sau deteriorate în urma utilizării.



P.S.: Totuşi nu mă pot abţine să nu observ că-n pieptu-i de aramă românului nu-i mai bate nimic... pieptul i-a fost furat de căldărari pentru cazane de ţuică ;).

luni, 29 octombrie 2007

Lecţii despre libertate


Libertatea este un lucru relativ... toate drumurile ei te duc înainte şi după câte vezi cărarea îţi este îngrădită... şi chiar dacă sari peste gard va trebui să ştii şi să înoţi... şi încă împotriva curentului. De ce să nu închidem ochii la tot ce este anormal şi să ne prefacem fericiţi în ignoranţa noastră? Eroii sunt doar în filme, în realitate visele sunt călcate în picioare şi cei care au curajul să viseze sunt ucişi. Resemnează-te, eşti prea neînsemnat pentru a schimba cursul unei mase fluide şi prea naiv dacă speri să te urmeze şi altcineva. Esti singur! Toţi te aud dar nimeni nu te ascultă, nu vezi că eşti răguşit şi vorbeşti în faţa unei mulţimi de muţi? Le place să stea acolo numai pentru că dai frumos din mâini... eşti doar un clovn simpatic.

miercuri, 17 octombrie 2007

Carnatzii


Ne plac, nu-i asa? Sunt portzia potrivita si combinatzia echilibrata intre carne / grasime / condimente / fum (in unele cazuri). Unii dintre noi ii prefera asortatzi cu o garnitura preparata din fasole / cartofi / varza sau alte legume intens cultivate pe la noi si bineinteles o salata racoritoare si sanatoasa pentru stomac. Insa romanul nostru inventiv a adaugat o noua calitate acestei perfectziuni a bucatariei romanesti: sunt buni de spaga. Si ca spaguitului sa-i intre usor pe gat se asigura si rezerva de palinca drept aperitiv. Cum ai putea sa rezisti unei asemenea tentatzii? Eu unul as face orice pentru asa ceva, voi nu?

vineri, 12 octombrie 2007

Multitudine de posibilitati


Si toate se duc in sus... vreo sugestie ceva?

P.S.: Cine ghiceste unde e facuta poza primeste bere/suc/cafelutza :). Raspunsurile se valideaza pe messenger ;).

joi, 27 septembrie 2007

The Power is yours...


Ce iese din combinatia PowerBall cu PowerShot

marți, 25 septembrie 2007

Ce ne iubeşte iei pe noi... maaaamă mamă


No comment... şi nu fac politică...


P.S.: Numărul maşinii este cel important :D.

joi, 20 septembrie 2007

Maybe there's still hope for them :)


Nightwish While Your Lips Are Still Red lyrics

Sweet little words made for silence
Not talk
Young heart for love
Not heartache
Dark hair for catching the wind
Not to veil the sight of a cold world

Kiss while your lips are still red
While he’s still in silent rest
While bosom is still untouched, unveiled
Hold another hand while the hand’s still without a tool
Drown into eyes while they’re still blind
Love while the night still hides the withering dawn

First day of love never comes back
A passionate hour´s never a wasted one
The violin, the poet´s hand
Every thawing heart plays your theme with care

Kiss while your lips are still red
While he’s still in silent rest
While bosom is still untouched, unveiled
Hold another hand while the hand’s still without a tool
Drown into eyes while they’re still blind
Love while the night still hides the withering dawn


Kiss,
While your lips are still red
While he’s still in silent rest
While bosom is still untouched,
Unveiled, hold another hand
While the hand’s still without a tool
Drown into eyes while they’re still blind
Love while the night still hides the withering dawn

luni, 17 septembrie 2007

Eterna şi fascinanta Romanica


Iată ce se întâmplă când îşi pune Dorelu' muşchii la contribuţie...

Părerea mea este că trebuie să ai o minte mult prea retardată sau o nesimţire crasă pentru asemenea capodopere de artă. Cum pana mea de bicicletă să treci pe acolo? Şi la intrarea în intersecţie? Să zicem că te uiţi pe dealuri la frumuseţile nemuritoare ale Bucureştiului şi nu vezi acea minunată bordură decât în ultimul moment şi frânezi brusc cu rezultat final o îmbraţişare drăgăstoasă cu pământul patriei mumă mult iubit, chiar in intersecţie...

Şi să nu mai spun că aşa zisele benzi de biciclişti sunt VARZĂ, sunt îmbârligate şi atât de "netede" că ţi se tăbăceşte posteriorul şi se face fraged, delicat şi proaspăt uscat , iar în intersecţii te ia gaia până treci (trebuie sa aştepţi la 3 semafoare până traversezi, cel puţin pe cheiul Dâmboviţei).

Suntem o ţară de Dorei bătuţi în cap de soartă şi cu otonelul în nas care stau ca vacile pe noile benzi de biciclete şi deşi te vad că te apropii nu au nici cea mai mică intenţie să se ferească, bagă privirea de viţel la poarta nouă şi te urmăresc cu oarecare nedumerire şi ură nemărturisită că ai îndrăznit să le tai calea, "biroţi nesimţit ce eşti!".

Aşa că draga mea Romanica eşti pur şi simplu dă căcat (în traducere liberă din englezul: Romania, simply surprising)...

marți, 11 septembrie 2007

It's all about attitude


-Where have you been all this time?
-Around, why? Did you missed me?
-No, just curious...
-Ok.
-... I do care about you, you know?
-I know...
-I know you know... that's why I don't understand.
-What?
-Where have you been all this time...
-So you did miss me...
-No... needed you...
-I see... I needed you too... to clean my garden... it's full of bad weed...
-But I'm not a gardener... and you don't have a garden...
-Maybe you haven't looked enough for my garden... it has white fencing and many red roses...
-But still I'm not a gardener...
-That's true... What did you need me for?
-Cleaning my house... it's so dirty nowadays...
-But I'm not a housekeeper... and you don't have a house...
-Maybe you haven't looked enough for my house... it has white fencing and many red dwarfs...
-But still I'm not a housekeeper...
-That's true...
-Would you show me your house?
-I would but it's gardenless...
-No problem, I'll bring mine with me, let's go!

miercuri, 5 septembrie 2007

Low level lyrics


I still feel this void inside of me. I thought everything will be simple again but once you've crossed to the other side there's no way of returning whole again. A piece of you remains behind... and will remain there forever... to perpetuate the oddness. Now I feel that somehow I've changed into something else, a sleepless monster longing for blood thirst. You see, now my pain is real as I watch my word dissolve while still pretending that none of us saw the fall... but I did long before we jumped into it. And only blood can save me from becoming a vengeful pain-grudged wraith. They say time heals everything... but I know only blood will bring me back to myself again... and unfortunately you have no blood left for me, only pain and guilt and I can not handle them anymore.

vineri, 31 august 2007

Îngerul demon...


Ştiţi, cândva demult am fost un înger... unul frumos, luminos... acum mi se spune înger decăzut dar nimeni nu-şi mai aduce aminte adevărata poveste... aproape că am uitat-o şi eu... şi sunt printre ultimii din neamul meu. Cerul nu e plin de îngeri... rând pe rând au decazut toţi... şi în mizerie au fost lăsaţi să se stingă de către cei ce i-au decăzut... Dumnezeu nu există... n-a existat niciodată...

Timpul nostru a trecut... lumina începe să pâlpâie... dar am lăsat Pământul vouă... fiii noştri, cei pentru care ne-am sacrificat lumina...

În sfârşit linişte, lupta s-a terminat... timpul să fiu liber... voi lua cu mine ultima lumină care mi-a mai rămas... singurul lucru pe care l-am mai putut păstra de la tine... iubirea... şi voi muri din nou în lumină... purificat prin ceea ce m-ai învăţat tu...

joi, 30 august 2007

La mulţi ani Alexandrilor!


Promoţie numai pentru ziua de azi (pentru ca e ziua mea, d-aia) : cine ştie cine e tipa sau cine recunoaşte versurile melodiei, fără să caute pe gugăl, primeşte gratis, de la mine, după caz, o bericică sau un suculeţ


Victoria Mahu - Mireasa sufletului meu
Asculta mai multe audio Muzica

Multă baftă

miercuri, 29 august 2007

My night wish died...

Am apucat să ascult cu oarecare nerăbdare noul album Nightwish pentru că ştiam că au schimbat-o pe solista Tarja şi eram curios cine ce cum cand. Şi pot să spun că NU mi-a plăcut. Cu albumul asta Nightwish devine o formaţie de duzină cu un symphonic soft rock cu influenţe Within Temptation şi Lacuna Coil. Vocea tipei pare suficient de puternică dar e complet neşlefuită şi are intonaţie de cântăreaţă la bară, melodiile sunt mai mult o zdrăngăneală de chitări acompaniate de clape şi de o voce complet nesemnificativă. Tot albumul sună ca şi cum trebuia să scoată rapid un album şi tot ce aveau erau melodiile folosite la repetiţie pentru încălzire. Nu au făcut decât o mişcare de imagine, punând o solistă cu apariţie şi voce mai sex-appeal-oasă de genul: f*ck me, I'm hot and willing, cât despre sound foarte digerabil şi de dat pe la toate posturile de radio.

Păcat de ei, că erau băieţi buni...



All I have left now is to put all my trust in Haggard's new album...

marți, 28 august 2007

Rebuilding future


Mami mami, am luat o jucarie nouă , pe care am stricat-o în a doua secundă după ce am pus mâna pe ea . Viitorul meu este condamnat de acum . Dacă nu ai jucării nimeni nu te bagă în seamă, până şi eu am uitat că sunt copil... şi era ultima mea jucărie . Acum nu-mi mai rămâne decât să-mi continui viaţa ca adult ... unde jucăriile nu-şi mai găsesc locul... şi totul se măsoară în bani şi singurătate... iar fericirea e înlocuită de o iluzie a fericirii al cărei singur rol este să dea un gust mai acceptabil zilelor amare...

Aşa că mami, de ce nu-mi mai iei o altă jucărie? O jucărie mai rezistentă, nu de alta, dar să am şi eu o şansă să fiu fericit cu adevărat... cât încă mai sunt copil... şi încă mai cred în fericire...

Dulce muzică...



Nightwish - Dead Boy's Poem

Born from silence, silence full of it
A perfect concert my best friend
So much to live for, so much to die for
If only my heart had a home

Sing what you can't say
Forget what you can't play
Hasten to drown into beautiful eyes
Walk within my poetry, this dying music
- My loveletter to nobody

Never sigh for better world
It's already composed, played and told
Every thought the music I write
Everything a wish for the night

Wrote for the eclipse, wrote for the virgin
Died for the beauty the one in the garden
Created a kingdom, reached for the wisdom
Failed in becoming a god

Never sigh for better world
It's already composed, played and told
Every thought the music I write
Everything a wish for the night

"If you read this line, remember not the hand that wrote it
Remember only the verse, songmaker's cry the one without tears
For I've given this its strength and it has become my only strength.
Comforting home, mother's lap, chance for immortality
Where being wanted became a thrill I never knew
The sweet piano writing down my life"

"Teach me passion for I fear it's gone
Show me love, hold the lorn
So much more I wanted to give to the ones who love me
I'm sorry
Time will tell [this bitter farewell]
I live no more to shame nor me nor you

And you... I wish I didn't feel for you anymore..."

A lonely soul... An ocean soul...

luni, 27 august 2007

Life is but a dream...


... drifting on a stream...

Cum o fi să vezi lumea prin opt ochi? Eu am doar doi şi mi se pare că se văd prea multe...

Dar cum este să mergi cu opt picioare? Eu am doar două şi mi se pare că nu-mi ajunge timpul să le obosesc...

Sau cum este să aştepţi cu răbdare malefică să-ţi aterizeze prada în plasa pe care o construieşti cu măiestrie în fiecare seară? Dar câţi oameni nu fac asta în fiecare zi (la figurat)...

Viaţa de arahnidă mi se pare atât de simplă... ziua dormi, seara te apuci de ţesut şi apoi aştepţi... fără plimbări filozofale pe malul unei bălţi, fără mai multe "de ce-uri" decât "pentru că-uri", fără dureri de cap, fără întrebări existenţiale la ora 2 noaptea de genul "de ce ortodoxismul nu este la fel peste tot", fără idei preconcepute, fără gândiri obtuze, fără... stai că se mişcă puţin pânza... poate e o muscă mare şi suculentă... se mai mişcă puţin , yey avem ce mânca în seara asta...

To whom it may concern...


Oricât de şitii ar fi situaţia niciodată să nu-ţi pierzi încrederea şi convingerea că la sfârşit te asteaptă mângâierea caldă a luminii de la capătul tunelului, important este să nu îngenunchezi sau să cedezi pe drum. Ai o singură direcţie: înainte cu privirea în faţă şi umerii drepţi. Eşti omul care trebuie să taie linia de sosire şi o ştii bine. Te-au tras înapoi prea mulţi din jurul tău cu sfaturi şi sugestii despre cum trebuie să-ţi faci viitorul, fără să-ţi citească în suflet. Iar acum simţi greutatea paşilor şi oboseala ritmului impus de ceilalţi, a venit timpul să pleci în ritmul tău cu forţa voinţei pe care ţi-au negat-o atâţia ani. Simte-ţi tinereţea şi zburdă pe cărările vieţii cu speranţa că ziua de mâine va fi mai bună şi va fi mai bună pentru că stă numai în puterea ta să o faci mai bună. Ai curaj şi fă pasul care îi face pe cei mulţi să dea înapoi şi nu pentru a-şi lua elan. Păşeşte cu dreptul înainte pe poteca ocolită de cei mulţi şi învinge-ţi demonii ce te abat de la ţelul tău... şi anume fericirea. Îţi meriţi fericirea... o meriţi, înţelegi? Trebuie să ai grijă să o atingi... fericirea... pentru că acolo... acolo se termină tunelul... şi nu ştii niciodată că acolo se termină până nu o atingi. Acum înţelegi de ce vreau să mergi înainte? Pentru că odată cu tine si eu ajung la capătul tunelului... Toată viaţa mi-am petrecut-o săpând acest tunel şi acum tu... tu o să-mi arăţi calea spre fericire...

fericire...


fericire...


şi lumină...

Am nevoie de tine, am nevoie ca tu să ajungi la capătul tunelului şi să-ţi găseşti fericirea... fă-o pentru mine dacă n-ai puterea să o faci pentru tine... numai nu mai sta lângă boşorogul ăsta muribund ce-şi delirează aici lângă tine... ultimele clipe... vai via... vai via cane... fugi la lumină!

marți, 21 august 2007

Dan, Dan, Dan...


Within Temptation - Are You The One
Are you the one?
The traveller in time who has come
to heal my wounds to lead me to the sun
To walk this path with me until the end of time

Are you the one?
Who sparkles in the night like the fireflies
Eternity of evening sky
Facing the morning eye to eye

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

Are you the one?
Who's love is like a flower that needs rain
To wash away the feeling of pain
Which sometimes can lead to the chain of fear

Are you the one?
To walk with me in garden of stars
The universe, the galaxies and Mars
The supernova of our love is true

Are you the one?
Who'd share this life with me
Who'd dive into the sea with me
Are you the one?
Who's had enough of pain
And doesn't wish to feel the shame, anymore
Are you the one?

vineri, 17 august 2007

Wazaaaaaa

" - Cum ţi se pare Bulgaria faţă de România, Tamango?
- Mai eternă şi mai fascinantă... tă-tă-tă..."

Şi să mai zică cineva că româncele nu sunt frumoase... se-se-se...

marți, 14 august 2007

Homo sapiens metrorexus


Ce este homo sapiens metrorexus? Specia de bucureştean care îşi petrece mare parte din viaţă în mijloacele de transport (în special metrou). Drept urmare, dezvoltă anumite trăsături datorate procesului de adaptare la mediul de viaţă. Homo sapiens metrorexus este o vieţuitoare extrem de grăbită, cu trăsături grave ale feţei, în special purtând un rucsac în spate şi extrem de des dispune de căşti conectate la telefonul mobil sau la un dispozitiv mp3 player. O trăsătură caracteristică a lui homo sapiens metrorexus este lupta de optimizare a timpului. De aceea o să-l vedeţi de cele mai multe ori alergând în staţiile de metrou de tranzit (chiar dacă nu are certitudinea că vine un metrou), se aşează în dreptul uşilor care îl duc cel mai aproape de ieşirea din staţie, iar la urcarea în metrou stă ca oaia în dreptul uşilor blocându-i pe ceilalţi homo sapiens metrorexus care doresc să iasă, eventual intrând cu forţa prin puhoiul care iese. Homo sapiens metrorexus este în general o fiinţă nesocială, liniştită, paşnică şi nu se cunosc cazuri de atacare a altor homo sapiens. Homo sapiens metrorexus devin putin mai agresivi odată cu trecerea vârstei şi preferă să circule aşezaţi pe scaune. Neacordarea scaunului unui homo sapiens metrorexus mai în vârstă de către un individ mai tânăr rezultă în conflicte verbale între cei doi. Înmulţirea lui homo sapiens metrorexus se face atipic celorlalte specii, prin asimilarea de homo sapiens prin interacţiune socială.

Vă mulţumim pentru atenţia acordată şi sperăm că v-am oferit informaţii utile legate de modul de viaţă al lui homo sapiens metrorexus. Până data viitoare la revedere.

miercuri, 8 august 2007

Every me and every you...


Comentam acum câteva zile pe blogul unei prietene că mie îmi place crepusculul. De ce? Pentru că este frontiera între două lumi: zi şi noapte. Şi de obicei atunci majoritatea bipedelor, patrupedelor, înaripatelor şi gâzelor au alte treburi mai importante decât să bănănăie pe afară. Iar asta îi dă celui care face o plimbare pe malul unei bălţi suficientă linişte cât să-şi audă propriile gânduri. Şi dacă nu vrea să-şi audă gândurile se poate baza oricând pe un mp3 player. Dar eu unul prefer să-mi ascult gândurile sau măcar să le aud. Iar o plimbare în care fiecare pas vine în continuarea ultimului, fără o ţintă precisă, totul lăsat în voia propriei voinţe a picioarelor, este de cele mai multe ori o binecuvântare. De ce crepuscul? Pentru că poţi admira astfel de peisaje gândindu-te la viaţă/moarte/prieteni/duşmani/planuri/nimic şi, deşi probleme te pot frământa, calmul caracteristic momentului se transferă şi asupra psihicului. Mici picături de ploaie te-ar mai putea aduce la realitate, dar doar pentru scurt timp. Singurul lucru care te aduce cu adevarat cu picioarele pe pământ este momentul în care trebuie să pleci şi îţi aduci aminte că toate lucrurile la care te-ai gândit sunt reale, nu sunt problemele altcuiva pe care le-ai examinat din exterior. Şi pleci agale spre casă cu umerii îngreunaţi de bagajul pe care ţi l-ai desfăcut în faţa crepusculului şi pe care l-ai strâns în grabă când te-ai hotarât să pleci din liniştea bălţii. Faţa îţi este serioasă şi trăsăturile imobile dar în acelaşi timp senină şi calmă. E clar, eşti pregătit pentru încă o zi de ... mâine.

duminică, 5 august 2007

Music instead of words...



Lacuna Coil - Falling Again

stay, look in my hands
I search in these lines
is not the answer
I'm crying and now I know
looking the sky
I search for an answer
I'm free, free to be
I'm not another liar
I just want to be myself... myself

And now the beat inside of me
is a sort of a cold breeze and I've
never any feeling inside
around me...
bring my body
carry it into another world
I know I live... but like a stone I'm falling down

I pray, looking into the sky
I can feel this rain
right now it's falling on me
fly, I just want to fly
life is all mine
some days I cry alone,
but I know I'm not the only one
I'm here then, another day is gone
I don't want to die...
Please be there when I'll arive, dont cry... please


And now the beat inside of me
is a sort of a cold breeze and I've
never any feeling inside
around me...
bring my body
carry it into another world
I know I live... but like a stone I'm falling down

And now the beat inside of me
is a sort of a cold breeze and I've
never any feeling inside
around me...
bring my body
carry it into another world
I know I live... but like a stone I'm falling

vineri, 3 august 2007

Up there's an invisible man


The greatest bullshit story ever told:



The 10 commandments:

joi, 2 august 2007

Songs for thoughts...



Haggard - In A Pale Moon's Shadow

Hostem repellas eternus
[The eternal enemy you repel]
Pacemque dones et protinus
[And immediately the eternal peace you give]
Ductore sic de praevio
[So lead on the front]
Vitemus omne noxium
[The whole corruption we shall avoid]

Hostem repellas eternus
[The eternal enemy you repel]
Pacemque dones et protinus
[And immediately the eternal peace you give]
Ductore sic de praevio
[So lead on the front]
Vitemus omne noxium
[The whole corruption we shall avoid]

A dream deep in the night
As the firstborn awakes with the sign
A little dreamer... but are dreams always to define?

"Do not fear, my son! Awaken the dragon inside
For he may guide you, being the world's hidden eye
Through a dark time, when mankind is bleeding within
Oh little dreamer..."

Hostem repellas eternus
[The eternal enemy you repel]
Pacemque dones et protinus
[And immediately the eternal peace you give]
Ductore sic de praevio
[So lead on the front]
Vitemus omne noxium
[The whole corruption we shall avoid]

Analyzing the midnight sky
And in the early morninglight
He just feels the warming heart
Beating in his head

To declare the reason why
Should I survive this sadness
"God reality back in my mind" - beating in his head

It's a very dark night
Nobody outside
Silence wraps up the land as suddenly:
Hoof beats destroy all sleep

And a wooden coach loaded with innocent ones
Accused and sentenced, their end has begun
And their eyes can't cover their fear... can't cover their fear

And he thinks he must be dreaming
Lifts up his head, sees the sky is gleaming
Heaven burns as red as blood

And all they have caught, they won't return
The sky reflects, from superstition they burn
When will they ever learn... They never return!

Ein drohendes Pochen in tiefschwarzer Nacht
[A threatening rapping in jet-black night]
In Träumen geseh'n und nun wahrgemacht
[In dreams foreseen and came true]
Die Diener der Kirche sind hier, sie zu holen
[The Church's servants are here to get you]
"Brennen sollst du mein Kind! - Der Herr hat's befohlen!"
["You shall burn my child!" - The Lord has ordered so!]

Do not fear my son! Awake the dragon inside
For he may guide you, being the worlds hidden eye

Als am Pfahl sie brennt, nun schwarz ist ihr rotes Haar
[When on stake she burns, now her red hair is black]
Niemand mehr zweifelt, daß des Teufel's Weib sie war
[No one doubts anymore that the Devil's woman she was]
Geschlagen, getreten, bespuckt und belacht
[Beaten, trodden, spat and laughed at]
Die Flammen dem Leiden ein Ende gemacht
[The flames make the suffering end]

A scream deep in the night
As the firstborn awakes with the sign
A little dreamer... but are dreams always to define?

Die Flammen dem Leiden ein Ende gemacht
[The flames make the suffering end]
Die Flammen dem Leiden ein Ende gemacht
[The flames make the suffering end]
Ein Ende gemacht
[Make it end]
Und wieder pocht es in tiefschwarzer Nacht...
[And it still raps in the jet-black night...]

miercuri, 1 august 2007

How time passes by... and with it every problem... or not...


Not long ago I returned from my short one week vacation. For one week I actually managed to leave everything behind and see only the present. If you were wondering where the hell have I been, well, beautiful half-wild nature is the name. It's pointless to say where I've been because the important things are not the facts but the way the facts affect us emotionally.

So, more than a week ago I left this hurried people's hot dirty crowdy city, unknowing what to expect from my designated destination. Once there, bit by bit the fresh cold resin smelling mountain air filled my lungs causing my blood to purify itself in it's sweet embrace. Abounded by beautyness, my mind slowly refused all other thoughts or feelings. Scared by danger, my heart filled itself with the joy of every success. And in the end I became the crystal feather floating in the winds of endless freedom appearance, connected only to the currents that carried me further.

Now that I returned to this cesspool all currents stopped and the feather felled down to the ground breaking in million pieces and all problems came back to me like they missed me for so long. So, in this moment, I feel my lungs drowning in over-breathed air, my blood becoming more dirty each day, my mind burring itself in stressful sad thoughts and memories and my heart... tired of beating the same boring rhythm without any emotions...

I need... I just need it, don't you understand???

marți, 31 iulie 2007

luni, 30 iulie 2007

Don't know why but somehow it all seems to fit in the same harmony...



Therion - Lemuria

[Lyrics by Thomas Karlsson]
[Music by Christofer Johnsson]

In the ocean, deep down
Under raging waves, wrapped in memories, you'll find
Wrecks of stately ships, they all went astray

Captain, did you find
Land of Mu, Eldorado for the seaman?
Or did you sink in dreams (and) lose your ship
In the Sirens' symphony?

When the sailman's sailing away
He shows that the dream of Lemuria is true
A land lost he will find again
Hear the call from the depth of the anemone song
Do you dare to enter the ship?
Hear the call from below of an underwater world
Land of Mu is close to the stars
In the arms of the sea you will live as hypnotized

Call of Narayana, the seven-headed one
Lemuria, rise!

When the sailman's sailing away
He shows that the dream of Lemuria is true
A land lost he will find again
Hear the call from the depth of the anemone song
Do you dare to enter the ship?
Hear the call from below of an underwater world
Land of Mu is close to the stars
In the arms of the sea you will live as hypnotized

luni, 16 iulie 2007

New things, old flavours


The sun always looks brighter on the other side... try to keep that in mind when you're in deep shit...

joi, 12 iulie 2007

Those were the days...


Ce nu prea înţeleg eu câteodată este ipocrizia şi egoismul celor din jur. De exemplu, azi, mergând cu troleul 71, am fost martor la o discuţie între un nene şi o tanti, mult trecuţi de vârsta a IV-a, pe care o să încerc să o redau cât mai fidel.

Nenea ii face loc lui tanti şi îi spune:
- Vă rog, luaţi loc!
- Păi am stat 40 de ani în picioare si pentru ce? Pentru o pensie de 3 milioane. (parcă era din reclama aia la pensiile facultative, iar eu eram deja pregătit sufleteşte pentru discursul de babă isterizată care aleargă cu limba scoasă după locurile libere din mijloacele de transport şi care este extrem de scârbită de tineretul din ziua de azi). Zicea că ni le măreşte şi nouă, dar se opune chiorul (eram în zona Cotroceni deci chiorul trebuie să fie Băsescu). Hoţul, el îşi amână procesul ca să i se anuleze faptele şi pe noi nu ne lasă să trăim.
- Păi l-am auzit pe fostul ministru spunând că pensiile se vor majora semnificativ când se va reduce numărul pensionarilor la jumătate.
-Păi da, vor să murim cu toţii...

Restul conversaţiei nu-l mai relatez deoarece mi se pare nesemnificativ raportat la sentimentul pe care mi l-a creat prima parte. Toată această situaţie eu o văd ca o consecinţă directă a comunismului. Noi, tinerii din ziua de astăzi ducem în spate atât corupţia tipică ţărilor din blocul comunist (kentul şi cafeaua la nivel mic, comisionul şi protocolul la nivel înalt) cât şi pensionarii comunismului, gloata muncitorească ieşită la pensie pe "ordonanţă" şi nu numai, care în urma îndoctrinării şi a "Parfumului dero din anii cei mai frumoşi" este o masă inertă (economic şi social) care aşteaptă să cadă totul de sus de la conducătorul mult iubit. Dacă ţi-e foame nu cerşeşti, mişti ceva din care să iasă un ban. Ţi-e sete? Nu aştepţi să vină primarul să-ţi dea. Mentalitatea "am muncit deci trebuie să-mi dea statul" e total greşită. Muncitorii din industria steroidizată din regimul comunist nu realizează că munca lor a fost o muncă artificială, că în locul mamuţilor ceauşişti au rămas doar oasele care nu au niciun pic de sevă şi hrănirea găurii negre care sunt pensionarii comunismului înseamnă sugrumarea economiei şi subjugarea tinerilor în cărarea în spate a unor oameni care nu fac altceva decât se plângă că nu au bani. Şi mie mi-ar plăcea să primesc bani degeaba şi să cer şi mai mult. E foarte uşor să ceri decât să lupţi pentru nevoile pe care le ai. Suntem o naţie de trântori specializaţi în cerşitorie.

Sper să apuc şi eu timpurile în care incorectitudinile autorităţilor să fie sancţionate în instanţe de organizaţii nonguvernamentale, când stilul ăsta de agresivitate pasivă asemănătoare câinelui care latră de pe marginea drumului va dispărea şi când poporul român va înţelege că totul în viaţă se plăteşte, nimic nu e pe gratis, totul are un preţ.