duminică, 3 decembrie 2006

Do you... blog much?


[Textul din poză este: Bloggers were invented ca. 300 AD, and were ariginally called "monks". Like their distant descendents, monks had shitty haircuts, and never got laid.]

Poza asta am primit-o acum câteva zile de la un coleg de serviciu. Mi s-a părut foarte amuzantă, pentru că şi este . Dar stând puţin şi gândindu-mă la direcţia pe care o ia societatea noastră şi la câteva dintre blogurile pe care le-am mai vizitat, mi-am dat seama că devenim din ce în ce mai electronici. Avem prieteni virtuali, cu care eventual discutăm lucruri pe care în mod convenţional (adica faţă în faţă) nu le-am fi discutat, exista bloguri publice în care fiecare îşi scrie sentimentele şi frustrările pe care altfel nu le-ar fi exprimat, comunicăm de multe ori mai uşor pe instant messaging decat prin contact direct. Oare pe viitor toată comunicarea noastră se va rezuma la căile de comunicare pe care ni le oferă internetul? De ce în spatele unui monitor şi a unei tastaturi cei mai mulţi se simt mai în siguranţă decât viaţa reală? Am mai auzit de o realitate virtuală, creată să simuleze viaţa reală, care se cheamă Second Life. Realitate în care poti face tot ce poţi face în viaţa reală. Sa fie primul pas spre Matrix? E uşor de conceput că de aici utilizatorii de Second Life (eu o sa-i spun Matrix 1.0) vor dori ca viaţa lor virtuală să fie cât mai realistă, şi vor ajunge să stea cât mai mult în faţa calculatorului şi conectaţi cu dispozitive care să aducă realism vieţii virtuale. Şi dacă tot mai mulţi oameni se vor conecta în Second Life (Matrix ajuns la versiunea 9.0 ) cine va mai avea grijă de viaţa reală?

Aşa că oameni buni, când aveţi ceva pe suflet alegeţi un(o) bun(ă) prieten(ă) pe care să-l(o) scoateţi la o bere/suc/cafea/prajitură şi spuneţi-i tot ce aveţi pe suflet. Nu lăsaţi o maşină să vă comunice sentimentele cuiva pe care nu l-aţi văzut niciodată. Veţi ajunge să vă transformaţi într-o baterie . Din când în când alegeţi să mai scrieţi câte-o scrisoare, mergeţi la o plimbare prin parc cu toarta sau la o îngheţată. Viaţa e frumoasă cu sare, piper, alcool şi colesterol, iar versiunea virtuală e doar o copie fadă a realităţii.

9 comentarii:

Anonim spunea...

:D... vreo micuta aluzie....
Ai dreptate... si sunt deacord.
Totusi e mai usor sa scrii decat sa vorbesti si implica mai putina implicare afectiva.
Eu le fac pe amandoua... vorbesc cu o prietena, iar apoi "trantesc" un blog :)...

Sunday December 3, 2006 - 02:55am (PST) by Ina

Mihai spunea...

Ba nu le faci pe amândouă ;), pentru că încerci să-ţi rezolvi pe blog problemele pe care nu reuşeşti să le rezolvi în viaţa reală :). Tocmai asta încercam sa spun, poate nu prea clar, nu este normal să transmiţi mesaje indirect prin intermediul internetului, doar pentru că nu ai puterea să le transmiţi direct. După ce vorbeşti cu o prietenă "trânteşte" o discuţie, şi aşa vei rezolva multe din problemele de comunicare :).

Sunday December 3, 2006 - 01:05pm (EET)

Anonim spunea...

nu pot sa zic dekt k ai dreptate! si k o sa se ajunga la o situatie destul de grava dak se mai continua aja! :-s

Sunday December 3, 2006 - 01:11pm (EET) by Al3csutZza

Anonim spunea...

:))... Mihai... Blogurile mele nu sunt pentru a suplini o lipsa de comunicare... si cu ele nu rezolv nimic. Nu face dacat sa-mi comunic anumite sentimente, prezente sau trecute. E un mesaj transmis... dar nu unei persoane, ci tuturor.
Nu sunt deloc adepta conceptiei ca internetul poate suplini comunicarea, dar o poate ajuta :)...
Se pare ca era totusi din seria "tin-te tare Ina " :))...

Sunday December 3, 2006 - 03:14am (PST) by Ina

Anonim spunea...

mai, mai, mai, acidutz mic ce esti! :P postu asta are vreo legatura cu recentele taguri pe tema "de ce blogez?" :D well, ideea era ca suna un pic paranoic. si tu ca blogger, ar tb sa stii ca nu toate blogurile dauneaza grav sanatatii :D nu e neaparat o fuga de realitate.... dar, dc vrei sa ma scoti la o bere/suc/cafea/prajitura nu ma supar :D

Sunday December 3, 2006 - 04:09am (PST) by Anditzu

Anonim spunea...

Adevarul e undeva la mijloc. Se cam merge pe extreme in blog si restul comentariilor, cu exceptia comment-ului facut de Anditzu.

Monday December 4, 2006 - 01:05pm (EET) by Ferlin

Mihai spunea...

Oameni buni, am exagerat si eu pentru a evidentia un punct de vedere :), se cheama licentza poetica :)))))))))))))).

Monday December 4, 2006 - 01:09pm (EET)

Anonim spunea...

Ai uitat sa specifici asta! :)

Monday December 4, 2006 - 08:03pm (EET) by Ferlin

Anonim spunea...

Indiferent daca cineva e blogger sau nu, tot sta in firea omului sa nu discute de multe ori face-to-face ceea ce e de discutat si sa caute sa se exprime pe "ocolite". N-ai ce-i face, asa sunt multi. Pe de alta parte, ai uitat sa precizezi aici si despre ideea aia cu "multithreading" aplicata vietii in viitor. Cred ca se incadra :D. Deci o sa avem si mai multe bloguri paralele, nu?
Glumesc, cum zicea cineva, adevarul e pre la mijloc.
P.S. Deja sunt companii internationale de renume (e.g. IBM, ...) interesate sa-si faca reclama sau sa-si deschida o sucursala virtuala in "Second Life". Interesanta amploarea fenomenului as zice. In plus autoritatile americane "miros" un potential financiar impozabil in acel joc. Hmmm... E ceva putred in Danemarca? LOL

Sunday December 17, 2006 - 11:45pm (EET) by Vlad M