luni, 15 ianuarie 2007

Smile, you're on surveillance camera


Cam acum o săptămână am observat o apariţie nouă la intrarea în cămin, pe lângă interfonul nou (care încă nu funcţionează ) a apărut şi o chestie neagră şi rotundă în tavan. Pentru cei care nu şi-au citit contractul de închiriere:
"Art. 3. Complexul Studenţesc Regie/Leu va fi monitorizat prin camere video. Imaginile captate vor putea fi folosite pentru probarea eventualelor încălcări ale prevederilor prezentului contract."

Când am citit prima dată contractul n-am crezut că se va pune în aplicare, am crezut că e doar o specificare menită să acorde portiţe de scurgere de fonduri pentru cei de deasupra norilor (şi încă mai cred asta). Sunt cam sceptic că ele vor funcţiona vreodată, sau dacă vor funcţiona, nu va sta nimeni să le urmărească...

Să fim serioşi, e vorba de Politehnica, o instituţie încă puternic "comunistizată", cu aparat funcţionăresc greoi şi şpăgar care încă nu a înţeles că există datorită nouă. Ca dovadă, căminele din Regie şi Leu nu dispun de alarmă de incendiu, care nu constituie o investiţie mare şi poate salva bani şi vieţi. E mai important să punem camere de supraveghere a caror menire este să-i vâneze pe "infractorii" de studenţi (oare ce s-a întamplat cu prezumţia de nevinovăţie???) în loc să sporească securitatea căminului şi să-i filmeze pe adevăraţii infractori care dau spargeri în cămine . Dar asta este realitatea românească: o societate în care eşti constrâns, din motive financiare, să semnezi contracte inegale care nu-ţi asigură decât dreptul de a sta între patru pereţi şi de a nu-i distruge, singura obligaţie a locatorului fiind să se asigure că tu, locatar, plăteşti la timp şi nu distrugi bunătate de proprietate a Politehnicii (Ştiaţi că: Obligaţiile locatorului sunt specificate la articolul 10 din contractul de închiriere literele a-j, în timp ce obligaţiile locatarului sunt la articolul 11 literele a-y?)

Nu mai am altceva de spus decât: "încălcători" ai prezentului contract feriţi-vă de măgăruş că vă prinde cu flagrantul în vine .

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am citit in presa saptamana trecuta ca e unu' in P16 care creste in camera o duzina de veverite exotice aduse din nu stiu ce tara. Ma intreb ce alte chestii mai "cresc" in P16. Poate va pune monitorizare video si in camere sa avem un BigBrother show. Glumesc! Aia exagereaza oricum, dar tot trebuia facut ceva si in directia asta pentru a putea pastra caminele cat de cat dupa ce sunt renovate. Parerea mea!

Monday January 15, 2007 - 04:51pm (EET) by Vlad M

Mihai spunea...

Pe mine nu mă deranjează că se vor pune camere de supraveghere, mă deranjează că Politehnica îşi bate joc atât de noi cât şi de banii primiţi de la buget pe spinarea noastră. Iar acum că şi eu contribui la buget mă doare şi mai tare :)). Iar condiţiile oferite nu justifică regia de cămin ;). De exemplu acum nu am apă caldă, poveste care s-a întâmplat şi zilele trecute :). Şi cum în contractul de închiriere nu sunt prevăzute astfel de situaţii... Ca să nu mai zic de faptul că la duşuri (care sunt comune) nu se poate regla temperatura apei din interior, iar ieri am fost nevoit sa fac baie de aburi ;).

Monday January 15, 2007 - 05:00pm (EET)

Anonim spunea...

Ce dragut! O sa fie urmariti cu ocazia asta si administratorii, oamenii care fac curat pe holuri sau cei care locuiesc prin subsoalele din Regie? Cumva ma indoiesc... Cat despre contractele inegale si care te constrang fara sa oblige universitatea la nimic, cazarea nu e singurul exponent. Cine a vazut vreun contract de studii cu taxa stie...

Friday January 19, 2007 - 05:10pm (EET) by Irene