miercuri, 9 aprilie 2008

Fata din tren


Căcat, ce târziu s-a făcut! Sper să mai prind trenul ăla afurisit. Şi oraşul ăsta e aşa aglomerat... Străzi pline, autobuze înghesuite, metrou plin de mutre acre şi sictirite, parcă am fi o civilizaţie de murături. Da' hai că a venit metroul, iar se înghesuie oile astea proaste în uşă de nu poţi nici să intri nici să ieşi. Gata, am intrat... fiţi-ar paporniţa a dracu' trebuia să te opreşti chiar în uşă? Nu vezi că mai încolo e liber? Să-mi dau muzica mai tare să acopăr zgomotul... iar melodia asta? Mâine o să o şterg, m-am săturat de ea, ia să o schimb... nici asta... nici asta... nici asta... ce muzică proastă am pe mp3. Pe bune că trebuie să o schimb. Gata, în sfârşit o melodie plăcută. Încă trei staţii, mă întreb ce maimuţe se urcă la staţia următoare. Tipa aia e drăguţă, dar are gusturi ca dreacu' că e îmbrăcată ca o paiaţă. Şi rumegă ca o vacă, bine că am caştile pe urechi să nu-i aud accentul de Rahova. Nu mai ajung odată la gară? Trebuie să prind căcatul ăla de tren. Hai că mai am 20 de minute, poate nu e coadă la bilete. 5 minute până la gară, 3 minute până la casa de bilete si 7 minute să iau bilet. Ce se bagă baba asta în mine. Dacă aş avea puterea să decid viaţa maimuţelor ăstora mulţi dintre ei ar muri. Bine că am melodia asta să mă relaxeze. Gata, în sfârşit am ajuns la gară, acum fuga la bilete. Mamă ce greu se mişcă ăştia şi pe scara rulantă stau ca plăcintele, îmi vine să le dau câte una, e aşa greu să respecţi nişte reguli sociale de bun simţ? Nu, trebuie să fim noi ăia cu moţ, maimuţele dreacu'! Ce bine că nu e coadă la bilete, sigur o sa dau peste o frustrată la ghişeu.

-Până unde?
-Cucurigu din deal!
-Până unde??
-Cucurigu din deal, acceleratul de 21:22 spre Cucuiata de sus.
-15,4 RON
-Mulţumesc!

Hai la tren. La ce linie e? Ah, 13, ca de obicei, am locul 52, parcă tot pe ăsta l-am avut şi data trecută. În fine, e deja tras o să stau şi eu liniştit, căştile în urechi, muzică bună, am şi laptopul, o să mai am timp să mai scriu ceva. Gata, mi-am găsit locul, e bine că e la geam, deşi e întuneric şi nu se vede mai nimic. Ia uite-i şi pe ăştia ce feţe au, băi frate, de unde au mai ieşit maimuţele astea. Să plece odată trenul să-mi deschid laptopul şi să-mi văd de treabă. În sfârşit o fată mai draguţă, mişto că are bilet chiar în faţa mea. Hm, are ochii negri, şi îi stă şi părul bine, dar nu prea are sâni. Dar e draguţă, o să mă uit din când în când la ea să nu creadă că o urmăresc cu privirea. Hai că pleacă trenul, să-mi desfac laptopul. Oare o impresionează că am laptop? Oricum toată lumea are acum. Mişto melodia asta, să o dau la maxim. Dar e chiar draguţă fata asta, şi are aşa un aer serios cum îmi place mie. Oare câţi ani are? Uite că vine şi controlorul, să-mi scot biletul. Ia uite, îşi scoate legitimaţia, e studentă, probabil pe undeva pe la Universitate, mai ales după cum e îmbrăcată. De data asta m-a văzut că ma uitam la ea, oare eu cum îi par ei? În fine, hai să ma apuc să scriu câte ceva... o să mă mai uit din când în când la ea ca şi cum aş ridica privirea să văd ce se mai întâmplă în jurul meu. Ce bine că acum a închis ochii să doarmă, o pot privi în linişte, deşi îmi plăceau ochii ei negri. Gata, de acum încep să scriu. Fraza asta îmi place, pe asta trebuie să o mai schimb. Ea doarme în continuare. Seamănă puţin cu Leana lu' Popârţac, dar îmi plac mai mult mâinile ei. Măi am o staţie şi ajung şi acasă. Poate data viitoare când mai vin o să o văd iar, oare ea o să-şi mai aducă aminte că ne-am vazut în tren? Hai că mai scriu puţin şi îmi strâng laptopul. S-a trezit şi s-a uitat iar în ochii mei. De dragul ei am uitat de tot ce am îndurat până am ajuns la gară. Mulţumesc, deşi nu vei şti niciodată ce ai făcut pentru mine, de fapt nu mă vei mai vedea niciodată, iar chipul meu ţi se va şterge din minte în clipa în care vei închide ochii din nou să dormi după ce eu voi coborî... Am ajuns la destinaţie, o ultimă privire... adio... eu aici cobor.

9 comentarii:

Anonim spunea...

ce m-am mai distrat citind! ... si ce nume "neutre" ai folosit! ... sa nu carecumva sa se simta vreunul mai cu mot :))

auzi, tu ... eu cred ca aia ti-a luat mai putini bani pe bilet ca i-au placut ochii tai caprui sau ai impresionat-o cu laptopul ?! =))

Cel mai mult mi-a placut partea in care povestesti ce gandeai :D (cam cuminte, ... ce-i drept ma asteptam la mai "mult"! :P) ca sa descopar inca o data ca gandirea masculina nu e ditamai misteru' cum se zice.

vezi?! sa mai mergi cu trenul ... :D
ceea ce-mi aduce aminte de un test primit pe mail (il dau cu copy/paste :D) : A woman, while at the funeral of her own mother, met a guy whom she did not know. She thought this guy was amazing. She believed him to be her dream guy so much, that she fell in love with him right there, but never asked for his number and could not find him. A few days later she killed her sister.
Question: What is her motive for killing her sister?

Thursday April 10, 2008 - 11:38am (EEST) by adi

Anonim spunea...

:) tare :) eu niciodata nu ajung la timp, noroc ca sunt oamenii draguti si ma lasa sa imi iau bilet. nu stiu daca e trist sau nu sa stii ca oamenii cu care te intalnesti nu isi vor aminti mutra ta. desi nu ai de unde sti. si.. inca ceva: "să decid viaţa maimuţelor ăstora mulţi dintre ei ar muri"

Thursday April 10, 2008 - 01:30pm (EEST) by ushin

Mihai spunea...

@adi
De ce zici ca mi-a luat mai putin? Ca trebuia sa pun 15,6? ;)), si oricum frustrata de la ghiseu nu avea de unde sa stie de laptop ;)). Si nici nu am ochi caprui :-w. Cate inexactitati...

Legat de gandirea masculina uita-te aici, e mai clar decat as putea eu explica :))):
http://www.youtube.com/watch?v=GuMZ73mT5zM&feature=related

Iar la test, donno, cred ca a calcat-o cu masina din greseala ;)).

@ushin
Ma bucur ca esti in asentimentul meu :))), poate facem o afacere, eu ii omor pe gigeii astia si tu faci disectie pe ei :))))).

Monday April 14, 2008 - 12:52am (EEST)

Anonim spunea...

hehe. laptopu nu impresioneaza dude,c'mon :P
si ha. stiu doi prieteni care se casatoresc in curand si s-au cunoscut in tren :D

Tuesday April 15, 2008 - 12:24pm (EEST) by Delia :)

Mihai spunea...

Stiu ca nu impresioneaza, dar nu poti cenzura gandirea :P, sunt lucruri pe care le gandesti involuntar chiar daca stii ca le gandesti degeaba =)). Iar pentru prietenii tai ce sa zic... tren de piatra... aaaa scuze :P, casa :P.

Tuesday April 15, 2008 - 12:32pm (EEST)

Mihai spunea...

ba, ce sa zic. no wedding. s-au desp acu cateva zile. ironic,nu? cand eu ii barfeam de bine....:|

Friday April 25, 2008 - 06:39pm (EEST) by Delia :)

Mihai spunea...

So train-dating sux :))). Good to know :D.

Friday April 25, 2008 - 06:43pm (EEST)

Anonim spunea...

Nice story!

Wednesday May 28, 2008 - 07:23am (PDT)

Mihai spunea...

Danke ^:)^

Wednesday May 28, 2008 - 06:24pm (EEST)