marți, 15 ianuarie 2008

Dragul meu conţăran...


... de cele mai multe ori de Bucureşti...

Mergeti des cu mijloacele de transport? Eu mă păcălesc în fiecare zi că mi-am făcut un hobby din asta, doar doar o să trec cu vederea lucrurile de prost-gust din jurul meu, dar mai ales lucrurile care denotă o foarte mare prostie şi o incultură socială gravă.

De câte ori vi s-a întâmplat să aşteptaţi un mijloc de transport, care vine la fel de rar ca eclipsele de soare şi, atunci când ajunge în staţie, toate babele se îmbulzesc să intre, poate poate prind un loc desi autobuzul e plin. Acestor babe le recomand cu căldură să se reorienteze către cimitir, acolo au mai mari şanse să găsească un loc liber .

De câte ori vi s-a întâmplat să nu puteţi să coborâţi din metrou pentru că e un cârd de oi pornite să intre fie ce-o fi. Asta se întâmplă de obicei acolo unde se schimbă liniile. Măi animalilor, e atât de greu de perceput un lucru atât simplu: dacă metroul e plin şi lumea se chinuie să iasă, unde draq mai intraţi???? Vă place atât de mult lupta de clasă? Duceţi lipsă de pipăituri acasă şi compensaţi la metrou? E vreun fetiş acum la modă? Sau asta e o dovadă de „şmecherie” românească, expresia testosteronului prin dorinţa de a fi primul? Ai fost primul(a) la fecundare şi uite că nu a ieşit mare brânză...

De câte ori vi s-a întâmplat abia să puteţi să urcaţi într-un mijloc de transport, pentru în dreptul uşii stau buluc nşpe mii de tolomaci şi vaci, care s-au îmbulzit să intre primii deşi coboara la următoarea staţie . Dragii moşului, anul viitor o să incerce moşul să vă aducă niţel creier că aveţi mari carenţe la capitolul ăsta. Aveţi totuşi un mare avantaj, dacă sunteţi împuscaţi în cap evitaţi o rană la un organ vital.

Ah, eu sunt unul dintre ăia care consideră nesimţire din partea cuiva când cere locul doar pentru că e mai în vârstă. Respectul se câştigă, nu se primeşte pe gratis doar pentru că eşti mai bătrân(ă). Îi vezi pe stradă că abia se mişcă dar dacă văd un scaun liber aleargă mai repede ca mine numai numai să-l prindă să se aşeze. Mă întreb dacă acasă fac antrenament să fie cât mai rapizi la capturarea unei prăzi atât de valoroase.

Şi încă un lucru pe care nu îl înţeleg, poate sunt eu prea bătut în cap de soartă, de ce ai alerga după un mijloc de transport? În cele mai multe cazuri sigur mai e unul care vine după el. E chiar atât de dureros să aştepţi câteva minute? Ai de prins ultima rachetă spre Marte? Tot în categoria asta intră oamenii care se îmbulzesc în metrou şi apoi se plâng că e aglomerat. Nu e mai simplu să-l aştepţi pe următorul? Nu trăim o viaţă atât de alertă încât să nu ne permitem să aşteptăm puţin, confortul meu valorează mult mai mult decât 5 minute amărâte pe care le-aş scuti alergând după un autobuz sau urcându-mă într-un metrou la care abia se închid uşile. Dacă alergi toată viaţa când te mai bucuri de ea?

Aşa că dragul meu conţăran, te salut cu stimă şi respect de pionier, şi când o să înveţi să mergi pe stradă dă-mi un telefon, poate ieşim la o bere... ah dar am uitat, eşti prea ocupat să alergi după autobuze, să intri primul în metrou, să vânezi scaune şi să te îmbulzeşti în supermarket-uri.

7 comentarii:

Anonim spunea...

mai drage contaran.. la faza cu asteptatul pe urmatorul.. am zis sa fac si eu asa o data.. doar ca urmatorul metrou a venit la 15 min distanta. ha.. si pentru o statie, preferam sa fiu lipita de geam :)

Wednesday January 16, 2008 - 03:12pm (EET) by ushin

Mihai spunea...

It's your call, eu prefer sa astept decat sa stau inghesuit, chiar daca e doar o statie ;).

Wednesday January 16, 2008 - 03:30pm (EET)

Anonim spunea...

da, dar alea 15 min erau marja mea de eroare. era sa ma coste o absenta :))

Wednesday January 16, 2008 - 04:02pm (EET) by ushin

Mihai spunea...

Si? Pierdeai o disectzie pe Gigel :), mare branza.

Wednesday January 16, 2008 - 04:02pm (EET)

Anonim spunea...

Tragic, dar fffff adevarat!

"Poporul meu contemplativ
A fost belit în mod festiv.
Să ştie chiar de la-nceput
Pe mâna cui a încăput
Şi să n-aştepte ani mai buni
De la marmita cu minuni.
Că el, oricum, din post în post,
E învăţat s-o ducă prost
Şi hărăzit sa fie trist...
M-apucă plânsul, deci exist!"
:D

Wednesday January 16, 2008 - 10:12pm (EET) by Alexandra

Anonim spunea...

stii, cand am revenit am zis ca o sa iau totul calm, ca o sa fiu nesimtita la ce se intampla in jurul meu, bla bla... mai, nu tine! ori sunt eu prea paranoica ori s-a inrait lumea la asa un nivel ca sa ajunga o baba sa ii zica unui nene simpatic si cu bun simt care incerca sa treaca pe langa cele 200 de kile ale ei: "sunt operata nu ma atinge, ca dc iti dau una iesi pe geam!"

uneori ma cuprinde o tristete iremediabila, cum zicea poetul.

Monday January 28, 2008 - 11:51am (PST) by Anditzu

Mihai spunea...

Mi-e mila de tine, eu stiu cum m-am simtit dupa doar o luna in Paris. Asa ca oricand vrei sa-ti ineci amarul call me :P, I'll be there :))

Tuesday January 29, 2008 - 12:55am (EET)